ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійБудівля київської мерії «тріщить по швах»

Будівля київської мерії «тріщить по швах»

Частина будівлі київської мерії може обрушитися. У КМДА бачать причину в реконструкції будівлі ЦУМу, яка ведеться по сусідству.

Через реконструкцію ЦУМу під загрозою виявилася будівлю мерії. Її частина може обрушитися, побоюються в КМДА, передають «Вести».

«Тріщати по швах» почала перемичка, що з'єднує будівлі Київради і ЦУМу. Тут розташована арка з в'їздом у двір КМДА, а над нею - два поверхи з декількома робочими кабінетами. Зокрема, тут працюють співробітники апарату секретаря Київради. Широкі утворилися щілини і в мощенні вулиці Хрещатик між ЦУМом та КМДА.
 
«У цій частині будівлі тріщини видно неозброєним оком. Вже є висновок комісії, згідно з яким розміщення людей у цих приміщеннях не допускається через можливий обвал», - розповів керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.
 
За його словами, ситуація з кожним тижнем погіршується. Тому частину співробітників вже перевели з небезпечних кабінетів, а от інших розмістити поки ніде. Їх переведуть, як тільки закінчиться ремонт на першому поверсі КМДА. Заступник голови КМДА Павло Рябікін підтвердив, що є така неприємна ситуація», але, за його словами, зараз вона не є загрозливою.
 
Київський архітектор Георгій Духовичний пояснив: причина аварійної ситуації - двоповерховий підземний паркінг, будівництво якого затіяли під будівлею ЦУМу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», сьогодні на станціях метро «Кловська», «Театральна» і на одному з вестибюлів на «Героїв Дніпра» жетони можна буде придбати тільки через автомати, які розташовані у вестибюлі станцій.
 
Коментарі (0)