ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБудівництво газопроводу «Турецький потік» поставили на «паузу»

Будівництво газопроводу «Турецький потік» поставили на «паузу»

Будівництво газопроводу «Турецький потік», який дозволив би постачати російський газ в обхід території України, відтермінували. Це пов’язано з затяжними переговорами між «Газпромом» і турецькою держкомпанією Botas.

Будівництво газопроводу «Турецький потік» відкладається у зв’язку із затяжними переговорами між російським «Газпромом» і турецькою держкомпанією Botas. Про це пише «Комерсант».

Сторони домовилися про розмір знижки, але не можуть узгодити до якого компоненту формули угоди її варто застосувати, пише видання.
 
Зазначається, що переговори близько півтора місяця знаходяться в глухому куті. При цьому російська і турецька компанії зазнають збитків: «Газпром» через піврічний простій своїх суден-трубоукладачів вже втратив кілька сотень мільйонів євро, турецька ж компанія ніяк не може застосувати знижку на газ, про яку сторони домовилися, тому змушена купувати російський газ на 100 доларів дорожче, ніж середня європейська ціна.
 
Російський «Газпром» хоче швидше почати будівництво «Турецького потоку», проте Анкара чинить опір, свідчення тому — нарощування імпорту зрідженого газу, який на 50 дол. дешевше російського. У результаті російські поставки в Туреччину в квітні впали на 38%.
 
Раніше Росія заявила, що уже побудувала «Турецький потік» до грецького кордону. Вихваляючи свій новий проект, у Москві скаржаться на слабку газотранспортну систему України, яку, як заявляють в Росії, Україна отримала в подарунок від Радянського Союзу.
 
Коментарі (0)