ГоловнаВідеорепортажФінансування ЖКГБудівництво лінії безпеки на Донбасі прискориться

Будівництво лінії безпеки на Донбасі прискориться

Будівництво лінії безпеки на Донбасі пришвидшиться. Уряд виділить з Резервного фонду на ці цілі майже мільярд гривень за невідкладною процедурою.

Будівництво лінії безпеки на Донбасі прискориться. Уряд за невідкладною процедурою приймає рішення про виділення з Резервного фонду 865 млн грн на зведення фортифікаційних споруд, які дадуть можливість зберегти життя українських військовослужбовців і гарантувати безпеку на всій території кордону. Про це повідомив на засіданні уряду Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, в рамках завдань, напрацьованих Президентом, урядом та Радою національної безпеки і оборони, необхідно терміново приступити до будівництва лінії безпеки.
 
«Основне – це не дати можливості російським терористам незаконно перетинати лінію безпеки. Ми повинні бути готові до всіх сценаріїв, які можуть розвиватися», - наголосив Арсеній Яценюк.
 
 
Тож, Глава уряду звернувся до Віце-прем'єр-міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка разом із Міністерством оборони невідкладно приступити до вибору генерального підрядника, підрядників, використання коштів і будівництва відповідних споруд.
 
Окрім цього, Прем’єр також дав доручення Державній прикордонній службі щодо будівництва інженерних споруд на кордоні між Україною і Росією: «Процес іде, але надто довго. Це добре, що ми вдвічі скоротили вартість проектних робіт. Але тепер треба прискорити як будівництво лінії безпеки, так і зведення інженерних споруд на українсько-російському кордоні».
 
Зауважимо, перші кошти на будівництво «Стіни» вздовж кордону з Росією Кабмін виділив у вересні минулого року. 
 
Катерина Ляшевська
 
Коментарі (0)