ГоловнаНовини ЖКГТранспортБудівництво однієї євроколії обійдеться в три мільярди доларів

Будівництво однієї євроколії обійдеться в три мільярди доларів

Переведення однієї залізничної лінії на стандарт Євросоюзу коштуватиме від 2 до 3 мільярдів доларів, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков

 

Переведення однієї залізничної лінії на стандарт Євросоюзу коштуватиме від 2 до 3 мільярдів доларів, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

При цьому, за його словами, потрібні додаткові інвестиції для збільшення пропускної спроможності на прикордонних переходах.

Зазначимо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна почне поетапно переходити на європейську колію, щоб з’єднати українську залізницю з ЄС, спочатку йдеться про з’єднання великих вузлів та великих міст, а потім передбачено поступове розширення у всій країні.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що проєкти модернізації під європейський стандарт колії від кордону до Львова та Ковеля й вони потребують понад 75 мільйонів доларів інвестицій.

Додамо, в оприлюдненому урядом наприкінці 2020 року Інвестиційному атласі було презентовано дві потенційних ділянки з європейським стандартом колії 1 435 мм: Скнилів-Мостиська та Ковель-Ягодин-Державний кордон.

Оцінювальна вартість проєкту модернізації Скнилів-Мостиська – 20,8 млн доларів, Ковель – Ягодин – Державний кордон – 54,2 млн доларів.

Крім цього, у лютому 2022 року Львівська ОВА повідомляла, що в межах президентської програми "Велике будівництво" цього року розпочнуть роботи з відновлення євроколії Держкордон – Рава-Руська завдовжки 8 км, реалізувати його мають намір протягом двох років.

 

 

 
Коментарі (0)