ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБудівництво «Північного потоку-2» йде за графіком

Будівництво «Північного потоку-2» йде за графіком

Компанія Nord Stream не збирається вносити корективи в плани будівництва газопроводу "Північний потік-2", незважаючи на спроби зірвати реалізацію цього проекту.

Компанія Nord Stream не збирається вносити корективи в плани будівництва газопроводу "Північний потік-2", незважаючи на спроби зірвати реалізацію цього проекту. "Наш проект реалізується відповідно до встановленого графіка", - заявив представник компанії Nord Stream Йенс Мюллер в інтерв'ю телебаченню Reuters.

"Ми приймаємо до відома політичні дебати на цю тему. Ми, однак, реалізуємо проект відповідно до графіка і виконали всі умови, щоб почати прокладку газопроводу через Балтійське море в установлені строки в 2018 році", - додав він.

Раніше США заявили, що вони докладуть усіх зусиль, щоб зірвати будівництво "Північного потоку-2". У провалі даного проекту зацікавлена ​​і Україна, яка побоюється втратити доходів від транзиту російського газу через її територію.

Міністр економіки ФРН Петер Альтмайер і канцлер Ангела Меркель їздили в Росію, щоб переконати Москву зберегти український транзит.

Читайте також: Британія сказала своє вагоме слово з приводу будівництва "Північного потоку-2"

Путін обіцяв, що Росія буде поставляти газ через Україну і після запуску "Північного потоку-2", не уточнивши при цьому, скільки саме.

Президент України Петро Порошенко, однак, вважає, що обіцянкам Росії вірити не можна і покладає надію на підтримку з боку Німеччини.

Тим часом представник Nord Stream Йенс Мюллер зазначив, що половина газу, що поставляється в даний час в Європу, йде через територію України, і "Північний потік-2" не зможе повністю замінити його. "Цілком очевидно, що буде потрібно більше газу. Знадобляться всі транспортні шляхи", - сказав він.

"Північний потік-2" - вже другий газопровід, який зв'яже Росію безпосередньо з Німеччиною.

 

 
Коментарі (0)