ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБудівництво з початку року поглинуло десятки мільярдів

Будівництво з початку року поглинуло десятки мільярдів

Українське будівництво забрало з початку року понад 17 млрд грн. До цієї суми не входять витрати на будівельні роботи в Криму та Севастополі.

У січні-травні обсяг виконаних будівельних робіт підприємствами України склав 17,3 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.  

«Вказаний показник не містить даних тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя» - зауважується у повідомленні.

При цьому додається, що приросту обсягів будівельних робіт у січні-травні порівняно з відповідним періодом минулого року досягнуто  при зведенні житлових будівель на 16,2%, частка якого у загальному обсязі виконаних будівельних робіт становить 23,3%.

Зниження обсягів виконаних будівельних робіт припадає на сектор нежитлового будівництва (на 21,3%) та  інженерних споруд (5,7%), частка яких у загальному обсязі виконаних будівельних робіт становить відповідно 26,6% і 50,1%. Фахівці пояснюють це кризовими явищами в економіці, які  суттєво вплинули на  спрямування коштів у модернізацію промислових підприємств та інженерно-транспортних систем.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у січні-березні спостерігалося скорочення обсягів будівельних робіт порівняно з аналогічним періодом минулого року на 6,4% - до 9,8 млрд грн.

 
Коментарі (0)