ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБудівництву в Україні дають «зелене світло»

Будівництву в Україні дають «зелене світло»

В Мінрегіоні заявляють, що триває робота щодо спрощення ведення будівельного бізнесу в Україні. Відомством розроблено низку законодавчих актів, які покликані зменшити кількість погоджувальних процедур та дозвільних документів.
Влада заявляє про спрощення дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві, децентралізацію повноважень у цій сфері та створення сприятливих умов для ведення бізнесу, що полегшує процес будівництва. Про це заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Роман Абрамовскький, передає прес-служба відомства.
 
За словами чиновника, цьому посприяло і Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», який був розроблений Мінрегіоном. 
 
«Також для децентралізації повноважень в ДАБІ треба прийняти ще 11 нормативно-правових актів, які вже розроблені та погоджені з центральними органами виконавчої влади і будуть представлені Уряду», - повідомив заступник Міністра.
 
Крім цього, у відомстві розроблено заходи для розвитку саморегуляції у будівельній сфері.
 
«Зроблено великий крок щодо дерегуляції у будівельній сфері – відбулося делегування повноважень щодо проведення професійної атестації інженерів-проектувальників, експертів та інженерів технічного нагляду саморегулівним організаціям у сфері архітектурної діяльності. Є вже 3 такі організації: ВГО «Гільдія проектувальників у будівництві», «Асоціація експертів будівельної галузі» та «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури». – заявив чиновник.
 
Також замміністра наголосив, що триває робота щодо полегшення ведення будівельного бізнесу, чому сприяє законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівного законодавства».
 
«Основними цілями цього законопроекту є зменшення кількості погоджувальних процедур, удосконалення процедури отримання вихідних даних,впорядкування питань забудови земельної ділянки за будівельним паспортом, надання доступу громадськості до матеріалів містобудівної документації шляхом зняття грифу ДСК та встановлення на законодавчому рівні процедури надання поштової адреси», - резюмував пан Абрамовський.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям запропонували зайнятися будівництвом гаражів та господарських приміщень, а точніше – врегулювати певні законодавчі норми при їх будівництві. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді.
 
Коментарі (0)