ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБурштинська ТЕС готова постачати електрику в інші регіони

Бурштинська ТЕС готова постачати електрику в інші регіони

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що змін до річного балансу вносити не планують, незважаючи на зростання відсотка атомної генерації в енергобалансі

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що змін до річного балансу вносити не планують, незважаючи на зростання відсотка атомної генерації в енергобалансі.
Про це він сказав під час чергової зустрічі у рамках співпраці з урядово-громадською ініціативою «Разом проти корупції», повідомляє прес-служба КМУ.
Зокрема, Насалик поінформував про стан роботи ОЕС України в умовах надзвичайних заходів. Він зауважив, що частка атомної генерації на березень запланована на рівні 59%, а також зазначив, що реалізований у 2016 році проект - включення під навантаження заходу повітряної лінії електропередачі напругою 750 кВ ХАЕС – РАЕС на підстанцію 750 кВ "Київська" дав можливість забезпечити Київ та Київську область електроенергією та максимально зменшити навантаження на Трипільську ТЕС, яка працює на антрациті.
Міністр також наголосив, що два енергоблоки Бурштинської ТЕС у будь-який момент можуть розпочати постачання електроенергії споживачам України.
Крім того, Насалик пояснив, що змін до річного балансу вносити не планують, незважаючи на зростання відсотка атомної генерації в енергобалансі, оскільки профіцит атомної енергії спостерігатиметься до літа, а потім розпочнеться ремонтна кампанія і потрібно буде використовувати теплову генерацію.
«Немає підстав для перегляду річного балансу ... Якщо зараз частка АЕС у нас збільшилася до 59%, то у червні таких можливостей не буде, ми там «сядемо» на 50% атомної. За рік ми вийдемо на ті ж 53%», - підкреслив він.
Водночас міністр зазначив, що діє в межах повноважень та не може втручатися в господарську діяльність підприємств. За його словами, контроль за дотриманням законодавства з питань постачання вугілля – це сфера відповідальності Служби безпеки України, Державної фіскальної служби та інших органів.

 

 
Коментарі (0)