ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Буславець: Україна входить в опалювальний сезон з рекордними запасами палива

Буславець: Україна входить в опалювальний сезон з рекордними запасами палива

Україна входить в опалювальний сезон з рекордними запасами палива. Про це у ході брифінгу журналістам заявила в. о. міністра енергетики Ольга Буславець
Україна входить в опалювальний сезон з рекордними запасами палива. Про це у ході брифінгу журналістам заявила в. о. міністра енергетики Ольга Буславець, повідомила пресслужба міністерства.
 
"У нас на сьогодні 3 млн тонн вугілля на складах, і це майже в три рази більше, ніж було у минулому і позаминулому році. У нас 26 млрд кубометрів газу в газосховищах, що надає нам впевненості у безпеці постачання енергоресурсів в період опалювального періоду, - розповіла вона.
 
Паралельно Міністерство готує електроенергетичне та інфраструктурне обладнання, необхідне для проходження опалювального сезону.
 
"Я переконана, що ми його пройдемо стало і без негараздів", - заявила в. о. міністра.
 
Нагадаємо, вчасний старт опалювального сезону в низці українських міст під загрозою через борги 98 виробників тепла. Такими є дані НАК «Нафтогаз України» про підприємства, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).
 
Щоб убезпечити своїх клієнтів та успішно увійти в опалювальний сезон, виробники тепла мають виконати обов’язкові умови постачання газу (передбачено Постановою КМУ від 19 жовтня 2018 р. №867). 
 
Коментарі (0)