ГоловнаПослугиБудівництвоБюджетні натяжні стелі: вибір недорогого, але якісного та естетичного покриття

Бюджетні натяжні стелі: вибір недорогого, але якісного та естетичного покриття

З яких факторів складається ціна на натяжні стелі? Як обрати якісні та бюджетні натяжні стелі.

Перед тим, як замовити натяжні стелі, потрібно зорієнтуватися, скільки приблизно вони коштуватимуть. З огляду на особливості приміщення та запланованого оформлення, при виготовленні конструкції можуть використовуватися різні матеріали, кріпильні елементи, декор, освітлювальні прилади. Від їх вибору значно залежить вартість натяжної стелі. Також видатки включають ціну монтажних робіт, на яку впливає:

  • площа перекриття, яке потрібно оздобити;
  • специфіка планування приміщення;
  • складність реалізації дизайну.

Якщо на обробку стелі відведена певна цінова межа, слід враховувати усі ці фактори, щоб отримати надійне та красиве покриття без надмірних затрат.

Яке полотно найдоступніше за вартістю?

Полотно для стелі – головна її складова. Для виготовлення конструкції застосовуються два його види – ПВХ плівка та поліестерова тканина з поліуретановим просоченням.

Плівка є популярним та доступним матеріалом. Вона представлена у широкому асортименті відтінків (близько 200) та фактур – можна вибрати глянцеве, матове або сатинове полотно. Пластична структура дає змогу втілити проєкти будь-якої архітектурної складності. Матеріал відзначається стійкістю до вологи й здатністю захистити стіни, підлогу та предмети інтер’єру від затоплення зверху. Після затоплення плівка не псується – спеціалісти зливають воду, просушують полотно й перекриття та заново монтують матеріал у каркас з використанням теплової гармати. Догляд також не складає труднощів – потрібно лише регулярно прибирати пил, а мити покриття можна за необхідністю – контакт з водою жодним чином йому не зашкодить. Щоб плівка виправдала всі очікування, треба надавати перевагу продукції відповідальних постачальників. Сумнівна економія на придбанні надто дешевого матеріалу зазвичай обертається невеликим терміном служби конструкції та іноді навіть шкодою для здоров’я мешканців дому.

Тканинні стелі обходяться дорожче й вимагають переважно сухого чищення, оскільки частий контакт з вологою призводить до пришвидшеного зношування. Проте вони придатні до перефарбовування, у зв’язку з чим будуть вигідним рішенням, коли власники оселі не хочуть обмежувати себе у дизайні приміщення. Так, за бажанням тканинній стелі можна надати будь-якого кольору, покривши її латексною або акриловою фарбою.

Яким конструкціям надати перевагу, бажаючи розумно зекономити?

Встановлення натяжних стель з одним ярусом є найдешевшим, через простоту та швидкість монтажу. Вони підходять для різних стилів оформлення кімнат, й, на відміну від конструкцій з декількома рівнями, практично не відбирають висоти у приміщення. У цьому випадку білі полотна матової чи сатинової фактури – безпрограшний базовий варіант. Їх ціна нижча, ніж кольорових полотен і тим паче покриттів з фотодруком. Це найбільш вигідний вибір, особливо враховуючи те, що аналогічна за виглядом тинькована та фарбована стеля чи гіпсокартонне оздоблення з часом потребуватиме реставрації – ґрунтування та поновлення шару фарби.

З освітлення найкраще обрати люстру достатньої потужності та за потреби доповнити її точковими світильниками. Вдалим підходом стане й використанні накладних освітлювальних пристроїв.

Треба мати на увазі, що вартість навіть простого однорівневого покриття може відрізнятися залежно від нюансів планування кімнати. Наявність колон, вбудованих меблів, висота яких сягає перекриття, велика кількість кутів, значна площа кімнати – все це ускладнює монтажникам роботу й відповідно відображається на розцінках.

 
Коментарі (0)