ГоловнаВибір редакціїЖитлоБіженцям із зони АТО не хочуть здавати житло

Біженцям із зони АТО не хочуть здавати житло

Біженцям із зони АТО побоюються здавати житло - хвилюються, що вони отримають офіційний статус біженців і не будуть платити за оренду. Крім того, знімати житло в мирних містах навколо зони проведення бойових дій стало дорожче в два рази.

Багато власників квартир не хочуть здавати їх переселенцям: бояться, що вони отримають офіційний статус біженців і не будуть платити за оренду. Такі дані наводить директор дніпропетровського агентства нерухомості Анастасія Чуприна, передає «РБК-Україна».

«Були прецеденти, коли сім'ї заїжджали, оплачували перший та останній місяць, а потім відмовлялися платити, мотивуючи це тим, що вони біженці. Тому якщо ще місяць тому орендодавці охоче здавали житло мешканцям зі сходу, то зараз, коли накопичилося багато випадків несплати, багато дивляться на квартиронаймачів з Донбасу з побоюванням», - розповідає директор запорізького агентства нерухомості Альона Божко.

Крім того, міграція населення та бізнесу з охопленої воєнними діями сходу призвела до збільшення попиту і цін на оренду нерухомості. Більше за інших зможуть заробити рантьє Харкова, Запоріжжя, Дніпропетровська і Маріуполя. У всіх чотирьох містах агентства нерухомості констатують зростання попиту і кількості угод мінімум на 50%, що призвело до збільшення ставок оренди житлової нерухомості на 20-100%.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», переселенці з Криму не зможуть отримати пільгове житло на материковій Україні. У Мінсоцполітики пояснюють, що вірять, що тимчасове переселення людей і всі вони в перспективі повернуться у свої домівки.
 
Коментарі (0)