ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЦентр Києва змушують евакуюватися

Центр Києва змушують евакуюватися

У центрі столиці оголошено негайну евакуацію, а протестувальники готуються до того, що силовики почнуть зачищати Майдан та центральні вулиці.

Всі комерційні та бюджетні організації, а також дитсадки і школи, розташовані на вулицях Хрещатик, Інститутська, Грушевського, Садова і Прорізна, на Європейській площі попросили до 16.00 покинути приміщення і центр міста.

Про це повідомляє низка українських ЗМІ з посиланням на свої джерела. Зокрема, «Інтерфакс-Україна» посилаючись на джерела в Кабінеті Міністрів і в Комітетах парламенту, повідомляє, що чиновники і службовці Комітетів попереджають один одного про те, що вони «повинні піти з роботи до 16.00». Причини евакуації не названі. Втім, знаходяться в епіцентрі подій журналісти припускають, що силовики готуються до остаточної зачистки центру Києва.

Побічно ця інформація підтверджується тим, що сьогодні на своєму засіданні Кабінет Міністрів постановами №13-16 змінив «Правила застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку», дозволивши підрозділам Міністерства внутрішніх справ використовувати водомети при мінусовій температурі повітря. Досі цим документів дозволялося використання водометів для розосередження учасників масових безпорядків при температурі атмосферного повітря не нижче нуля градусів за Цельсієм. Крім того, уряд також розширив перелік спеціальних засобів, що використовуються при охороні громадського порядку, включивши в нього ручні димові гранати, ручні газові гранати «Дрейф-2» і світлошумові гранати «Заря-2», «Факел» і «Полум'я-М».

 
Коментарі (0)