ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Центренерго» готове до повторної приватизації

«Центренерго» готове до повторної приватизації

Уряд має ще визначитися з датою виставлення на продаж акцій останньої великої генеруючої компанії ПАТ «Центренерго»

Уряд має ще визначитися з датою виставлення на продаж акцій останньої великої генеруючої компанії ПАТ «Центренерго». Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ми вже готові знову виставляти" Центренерго "і зараз спираємося на думку радників, в який період це краще зробити», - заявив Гройсман.

Нагадаємо, що про повторну приватизацію «Центренерго» планували оголосити 16 травня 2019 року. 29 жовтня 2018 Фонд державного майна оголосив про проведення конкурсу з продажу акцій підприємства «Центренерго» за стартовою ціною 5,98 млрд грн. На 13 грудня 2018 року була призначена продаж, конкурс повинен був відбутися при наявності мінімум двох учасників, один з яких - іноземний.

Аукціон з продажу не відбувся. Так як документи зацікавлених компаній, зокрема ТОВ «Укрдонінвест» і виробниче унітарне підприємство «нафтобітумних завод» (Білорусь), не були допущені до участі, оскільки подана ними документація не відповідала вимогам законодавства. «Центренерго» експлуатує 23 блоку (18 - пиловугільні, п'ять - газомазутові) на Вуглегірської, Зміївської та Трипільської ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт.

 

 
Коментарі (0)