ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЦентренерго звернулось до Кабміну з проханням знизити ціну на доставку газу

Центренерго звернулось до Кабміну з проханням знизити ціну на доставку газу

ПАТ "Центренерго" звернулось до Кабінету міністрів з проханням знизити ціну на доставку газу тепловим електростанціям компанії та надати відстрочку для оплати
ПАТ "Центренерго" звернулось до Кабінету міністрів з проханням знизити ціну на доставку газу тепловим електростанціям компанії та надати відстрочку для оплати, оскільки понаднормові витрати здійснюються саме на численні звернення Міненерго та ДП "Укренерго".
 
В умовах дефіциту вугілля, компанія - єдина генерація, яка виконує вимоги диспетчерів ОСП щодо підтримання стабільності енергосистеми і збереження енергетичної безпеки держави ціною власних економічних втрат, про це повідомила пресслужба ПАТ "Центренерго".
 
"Центренерго" не планувало використання таких значних обсягів природного газу в своїй звичайній господарській діяльності і вважає цю ситуацію форс-мажором, а всі понаднормові витрати газу відбулися на виконання команд диспетчерів НЕК "Укренерго" про включення в роботу додаткового обладнання Товариства", - йдеться у повідомлені.
 
Енергоблоки ПАТ "Центренерго" працюють із сумарною потужністю 2200 мВт/г, і змушені працювати на повну потужність саме на численні звернення Міненерго та ДП "Укренерго", для підтримання стабільності енергосистеми.
 
"Щодоби ТЕС ПАТ "Центренерго" спалюють до 9 млн кубометрів природного газу (у дні пікового навантаження), що неминуче призведе до колосальних збитків для державної теплової генерації. ПАТ "Центренерго" зверталося до Уряду з проханням сприяти перегляду умови постачання газу для ПАТ "Центренерго" в частині ціни та відтермінування оплати державним постачальником. Також державна енергогенеруюча компанія очікує на сприяння Уряду в не здійсненні операторами ГРМ нарахування вартості перевищення замовленої потужності", - висловлюють стурбованість в "Центренерго".
 
"Наразі жодного рішення із піднятих питань, на жаль, немає", - наголошується також в заяві.
 

Як повідомлялося раніше, підключення додаткових блоків "Центренерго" із використанням природного газу було необхідним для забезпечення стабільності енергосистеми. 

 
Коментарі (0)