ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЧАЕС забезпечили надійних захист

ЧАЕС забезпечили надійних захист

Працівники ЧАЕС розповіли про надійний захист станції. Кажуть, три блоку ЧАЕС готові до закриття і консервації на 70%.
Керівництво Чорнобильської АЕС зазначило, що на станції забезпечений надійний захист. Офіційну заяву про це опубліковано на сайті атомної електро-станції.
 
«Керівництво Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" офіційно заявляє: відділом по ЧАЕС, військової частини 3041 і адміністрацією Чорнобильської АЕС забезпечений надійний захист ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів та інших джерел іонізуючого випромінювання відповідно до Закону України "Про використання ядерної енергії і радіаційної безпеки", - йдеться в оприлюдненій заяві. До речі, за словами в.о. міністра екології та природних ресурсів Олега Проскурякова, три блоку ЧАЕС готові до закриття і консервації на 70%. Наразі завершено комплексні випробування на неактивному продукті заводу з переробки рідких радіоактивних відходів ЧАЕС. У 2015 році планується ввести завод в експлуатацію. У заяві додають, що перші сховища для відпрацьованого палива з АЕС України повинні запрацювати з 2014 року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», скоро сонячні електростанції можуть з’явитися у зоні відчуження. Відповідний меморандум підписали Мінекології, Державне агентство України з управління та італійська компанія. Сонячні електростанції зможуть заощаджувати природні ресурси. 
 
Коментарі (0)