ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЧорнобильську зону будуть "опромінювати" сонцем

Чорнобильську зону будуть "опромінювати" сонцем

Вже скоро сонячні електростанції можуть з’явитися у зоні відчуження. Відповідний меморандум підписали Мінекології, Державне агентство України з управління та італійська компанія. Сонячні електростанції зможуть заощаджувати природні ресурси.

Міністерство екології та природних ресурсів та італійська компанія планують звести сонячну електростанцію в Чорнобильській зоні відчуження. Будівельні  роботи обіцяють розпочати з настанням сприятливих погодних умов. Про це повідомили «Україні Комунальній» в прес-службі Мінекології.

Згідно з повідомленням, 13 лютого відбулося підписання меморандуму про партнерські відносини між Мінекології, Державним агентством України з управління та італійською компанією. Меморандум передбачає встановлення сонячних панелей у зоні відчуження, співробітництво і обмін досвідом з питань будівництва електростанцій та виробництва сонячної енергії. «Такі підприємства зможуть задовольняти суспільні потреби енергоспоживання, заощаджуючи природні ресурси», – заявив Голова Мінекології Олег Проскуряков.

Як раніше повідомляла «У. К.», Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), затвердила розмір "зеленого тарифу" на сонячну електроенергію, що генерується фотоелектричними установками, змонтованими на дахах і фасадах домогосподарств. Від так, Величина "зеленого тарифу" тарифу для систем, встановлених у період з 1 квітня 2013 року до 31 грудня 2014 року включно, складе 467,21 коп. за 1 кВт-год (з ПДВ), в 2015-2019 рр . - 420,49 коп. за 1 кВт-год (з ПДВ), в 2020-2024 рр. - 373,76 коп. за 1 кВт-год (з ПДВ), в 2025-2029 рр. - 327,05 коп. за 1 кВт-год (з ПДВ). 

 
Коментарі (0)