ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЧастині киян відкоригують плату за тепло

Частині киян відкоригують плату за тепло

Киянам, у будинках яких протягом листопада були прийняті на облік теплові лічильники відкоригують плату за тепло за грудень. У «Київенерго» пояснюють, що така ситуацію зумовлена неодночасним прийняттям приладів обліку тепла на облік.

У Києві мешканцям будинків, в яких протягом листопада були прийняті на облік будинкові лічильники тепла перерахують плату за теплопостачання у наступному місяці. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

У компанії пояснюють, що коригування плати за тепло у наступному місяці пов’язане з неодночасним прийняттям на облік тепло лічильників. Платіжки з перерахованою платою за грудень, кияни отримають у 2016 році.

«У зв’язку з тим, що 2933 теплолічильника були прийняті на комерційний облік у різні дні (тобто не з першого числа місяця), сума до сплати у рахунках за листопад сформована за тарифом 16,14 грн за кв.м. Компанія «Київенерго» відкоригує суму до сплати, зробивши у наступному місяці відповідний автоматичний перерахунок», - зазначають в компанії.

Між тим, зауважується, що тим киянам, у будинках яких ще не встановлено вузли обліку, або встановлено, але ще не прийнято на комерційний облік, було надано право оплатити централізоване опалення з урахуванням кількості днів надання послуги у жовтні, проектного теплового навантаження будинку та температури повітря. Відтак, за тепло у жовтні такі споживачі сплатили приблизно стільки ж, як мешканці будинків із лічильниками.

«З метою затвердження на законодавчому рівні наведеного вище механізму (нарахування за централізоване опалення у разі відсутності в квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії, з урахуванням кількості днів надання послуги, проектного теплового навантаження будинку та температури повітря) Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було розроблено проект постанови «Про внесення змін до постанови КМУ від 21.07.2005 № 630» та подано на розгляд та затвердження до Кабінету Міністрів України. Однак у зв'язку з тим, що зазначена Постанова станом на цей час не набрала чинності, компанія «Київенерго» вимушена надалі проводити розрахунок за нормативними показаннями для тих клієнтів, у яких відсутні засоби обліку теплової енергії у квартирі та на вводах в багатоквартирний будинок», - резюмували в компанії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для працівників міліції в Києві скасовано пільги на оплату комунальних послуг, відповідно до пунктів 1 та 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про національну поліцію».

 
Коментарі (0)