ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧастина українців залишиться без субсидій

Частина українців залишиться без субсидій

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що українці можуть втратити субсидії, якщо вони мають заборгованість за комунальні послуги понад одного місяця на суму від 340 грн

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що українці можуть втратити субсидії, якщо вони мають заборгованість за комунальні послуги понад одного місяця на суму від 340 грн. З 1 травня 2019 року в Україні почнеться процес перепризначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

У міністерстві уточнили, що українці, які отримали на руки гроші і вчасно не сплатили житлово-комунальні послуги, можуть залишитися без субсидії до погашення боргу.

На сьогоднішній день близько 75% субсидіантів сплатили комунальні послуги у готівковій формі вчасно.

“Це є позитивним результатом, враховуючи, що мова йде про перший досвід монетизації субсидій в історії України”, – зазначив генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.

В Мінсоцполітики заявили, що змінювати критерії для призначення житлових субсидій не планують, тому істотного зменшення кількості субсидіантів у 2019-2020 роках не передбачається.

Раніше повідомлялося, що представники соціальних служб почнуть перевіряти субсидіантів на заборгованість за комунальні послуги. Тих українців, які мають додатковий дохід, але при цьому приховують його від держави і не платять за спожиті комунальні послуги, будуть позбавляти субсидії в першу чергу.

 

 
Коментарі (0)