ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГІнфографіка: Частка комунальних платежів у пенсії українця

Інфографіка: Частка комунальних платежів у пенсії українця

Яку частину пенсії самотнього пенсіонера забирає щомісячна оплата комунальних платежів при умові, що він проживає у невеличкій однокімнатній квартирі

 

Яку частину пенсії самотнього пенсіонера забирає щомісячна оплата комунальних платежів при умові, що він проживає у невеличкій однокімнатній квартирі - інфографіка від "Слово і Діло".

Старість не радість – і в сучасній Україні ця розхожа істина особливо справедлива, адже тільки за оплату комуналки середній український самотній пенсіонер повинен віддати 1,3 тисячі гривень, або 77% своєї пенсії, що ставить людей похилого віку на межу виживання. Після оплати послуг ЖКГ з отриманих 1,7 тисяч гривень у пенсіонера залишається на весь місяць «цілих» 400 гривень, які доведеться витратити на їжу, ліки та одяг. Звичайно, багатьом – але далеко не всім – пенсіонерам покладені пільги і субсидії від держави. Зокрема, 100% пільгу на оплату комунальних платежів мають ветерани війни старше 85 років, інваліди війни всіх категорій, люди з особливими заслугами перед державою та їх вдови.

75% пільгу на оплату комунальних послуг мають ветерани бойових дій, 50% - учасники війни, члени сімей загиблих ветеранів війни та чорнобильці першої та другої категорій. Наймасовішою категорією пенсіонерів, яким передбачені пільги, є діти війни: їм держава надає 25% знижку на оплату вартості комунальних послуг. Нагадаємо, в 2017 році Кабінет міністрів України планує підняти соціальні стандарти на 10% при індексі інфляції 8,4%.

Раніше віце-прем'єр Павло Розенко заявив, що сьогодні немає вагомих причин для зростання тарифів на житлово-комунальні послуги та газ.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
14 Квітня 2017 p. 23:54
"Київводоканал" присилає свої платіжки біля 20-го числа, а сплатити треба до 20-го числа. Як таке може бути? Думаю, це робиться навмисно, щоб сплачені після 20-го числа гроші не були зараховані . Особисто я неодноразово стикався з випадками, коли сплачена після 20-го числа (але до 25-го) сума у наступній платіжі зазначалась як "борг". Усі платіжки вже прийшли, крім "Київводоканала", а споживачі, як правило, не йдуть відстоювати величезну чергу у "Ощадбанк", втрачаючи цілий день, якщо не отримали усі платіжки. Інакше прийдеться величезну чергу відстоювати два рази.
Коля Пухов
06 Травня 2017 p. 21:46
У нормальних країнах усі планові ремонти і випробування тепломереж давно проводяться без відключення гарячого водопостачання. --------------------------------------------------------------------------Одним із пережитків соціалістичного режиму є регулярні відключення гарячого водопостачання , особливо у неопалювальний період. Але чомусь теперішній олігархічний режим не бореться із цим рудиментом "совка", навіть навпаки, посилює та поглиблює його. От би де показати перевагу капіталізма над соціалізмом! Але у нас за 25 років незалежності нічого у цьому плані не зроблено на краще... Натомість олігархічний режим руйнує пам"ятники, перейменовує вулиці, зупинки..., а кому це потрібно, крім самих олігархів?