ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЧастка «Нафтогазу» на газовому ринку зменшилася в 7 разів

Частка «Нафтогазу» на газовому ринку зменшилася в 7 разів

НАК "Нафтогаз України" з 2014 по 2017 роки знизила свою частку на ринку поставок газу промисловим споживачам з 84% до 12%

НАК "Нафтогаз України" з 2014 по 2017 роки знизила свою частку на ринку поставок газу промисловим споживачам з 84% до 12%. Про це сказав головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на прес-конференції.

"На ринку постачання газу промисловим споживачам є достатня кількість імпортерів, близько 40. Є достатня кількість приватних видобувних компаній, які видобувають більш ніж в 4 млрд кубометрів газу, є достатні потужності, щоб імпортувати газ з ЄС і Росії. Якщо раніше Нафтогаз мав монопольне становище , частка нашого ринку була 84% в 2014 році, то після того, як ринок був інтегрований в європейський ринок і з'єднаний з ринками Словаччини, Польщі, Чехії, Угорщини, Австрії і Німеччини, в 2017 році частка Нафтогазу на українському нерегуліру емом ринку газу становила 12% ", - прокоментував Вітренко.

Також нагадаємо, Україна протягом чотирьох останніх років перестала платити газові дотації Росії, але сама почала заробляти на транзиті газу.

 

 
Коментарі (0)