ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЧастка вироблення електроенергії ТЕС у вересні знизиться до 38%

Частка вироблення електроенергії ТЕС у вересні знизиться до 38%

Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує зниження частки вироблення електроенергії енергогенеруючими компаніями ТЕС (ГК ТЕС) у вересні 2017 року до 38,4% в порівнянні з 41,9% в серпні.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує зниження частки вироблення електроенергії енергогенеруючими компаніями ТЕС (ГК ТЕС) у вересні 2017 року до 38,4% в порівнянні з 41,9% в серпні.

Згідно з прогнозним балансом ОЕС України на вересень, виробництво електроенергії в країні в наступному місяці очікується на рівні 11,67 млрд кВт / год, зокрема ГК ТЕС - 4,48 млрд кВт / год, АЕС - 5,61 млрд кВт / год (частка в 48,1% проти 46,6% в серпні), передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Крім того, вироблення теплоелектроцентралей (ТЕЦ) і когенераційних установок складе 0,67 млрд кВт / год (5,7%), ГЕС (в т.ч. за "зеленим тарифом") - 0,48 млрд кВт / год (4, 1%), ГАЕС - 0,14 млрд кВт / год (1,2%), альтернативних джерел (СЕС, ВЕС і ін.) - 0,17 млрд кВт / год (1,5%), блок-станцій - 0 , 12 млрд кВт / год (1%).

Очікуване споживання (брутто) електроенергії в Україні у вересні складе 11 млрд кВт / год, експорт - 0,47 млрд кВт / год, споживання ГАЕС у насосному режимі - 0,2 млрд кВт / год.

Читайте також: "ДТЕК Енерго" скоротило збиток в 8 разів за рахунок переоцінки втрат на непідконтрольних територіях

Нагадаємо, постановою НКРЕКУ №289 від 3 березня 2016 року в ціну виробленої українськими теплоелектростанціями електроенергії була закладена вартість вугілля по так званій формулі "Роттердам плюс", яка розраховується виходячи з цін на вугілля в порту Роттердама і вартості його доставки в Україну.

НКРЕКУ початку застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, затвердивши її на другий-четвертий квартали 2016 року.

У тому числі завдяки використанню нової формули з початку року середньозважений тариф для теплоелектростанцій збільшився на 81%, що спричинило підвищення цін на електроенергію для промисловості на 27% з травня.

70% теплової генерації сконцентровано в компанії ДТЕК, що належить Ринату Ахметову.

Прем'єр Володимир Гройсман назвав неприйнятною формулу формування ціни вугілля в Україні "Роттердам плюс".

 

 
Коментарі (0)