ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЧастка «зеленої енергетики» перевищила 16% загального енергоринку

Частка «зеленої енергетики» перевищила 16% загального енергоринку

За період з січня по серпень 2020 року Україна виробила 13,3% екологічної енергії (сонце, вітер, гідростанції і біостанції).

За період з січня по серпень 2020 року Україна виробила 13,3% екологічної енергії (сонце, вітер, гідростанції і біостанції). Відомо, що за аналогічний період 2019 року, було вироблено 8,9%. Про це йдеться в звіті Міністерства енергетики України.

Таким чином, Україна в серпні 2020 року збільшила виробництво екологічної та відновлюваної електроенергії (з поновлюваних джерел) до 16,6% в порівнянні з 9,4% в серпні 2019 року.

Вироблена «зелена» електроенергія в Україні в серпні за видами генерації розподілилася так:

поновлювані джерела енергії (сонячна, вітрова електроенергія) - 10,7%;

гідроелектростанції та гідроакумулюючі станції - 5,9%;

атомні електростанції - 52,1%;

теплові електростанції - 30%;

інші - 1,4%.

Нагадаємо, що дорога зелена енергетика витісняє дешеву атомну. Кабінет міністрів має намір розслідувати і розбиратися, звідки це взялося.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Глава уряду заявив, що буде створено робочу груп при Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища, яка розбереться про видачу «Укренерго» великої кількості дозволів на приєднання до енергомереж.

Раніше повідомлялося, що на початку березня 2020 року в Carbon Tracker Initiative повідомили, що більшість регіонів світу переходить на «зелені» електростанції, так як будувати їх виявилося вигідніше. За даними аналітичного відділу British Petroleum в 2019 році «зелені» джерела виробили більше електрики, ніж АЕС.

Сонячні, вітряні та інші електростанції з поновлюваними джерелами (крім води) збільшили кількість виробленої енергії на 13%. У той же час у АЕС цей показник всього 3,5%.

 

 
Коментарі (0)