ГоловнаНовини ЖКГПодіїЧерез 10-15 років виникнуть проблеми з пенсійними виплатами за поточною системою - Шмигаль

Через 10-15 років виникнуть проблеми з пенсійними виплатами за поточною системою - Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що зараз для держави пріоритетом є запровадження накопичувальної системи пенсій, адже через 10-15 років вже виникнуть проблеми з пенсійними виплатами за поточною системою
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що зараз для держави пріоритетом є запровадження накопичувальної системи пенсій, адже через 10-15 років вже виникнуть проблеми з пенсійними виплатами за поточною системою. 
 
Про це під час презентації програми дій уряду на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
“Через 10-15 років будуть складнощі з пенсійними виплатами. Пріоритет — накопичувальні пенсії. Планується запроваджувати 2 та 3 рівні пенсійної реформи”, — повідомив Шмигаль.
 
Він також зазначив, що буде переглядатись рівень мінімальної зарплати та споживчий кошик.
 
Нагадаємо, разову грошову допомогу у 1 тис. грн отримали 10,6 млн пенсіонерів та одержувачів соціальних допомог, розмір пенсії та виплат яких не перевищує 5 тис. грн. 
 
“Щодо програм підвищення пенсії. 10,6 млн пенсіонерів та одержувачів соціальних допомог, розмір пенсії та виплат яким не перевищує 5 тис. грн, отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 1 тис. грн”, - сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.
 
Вона додала, що в травні провели індексацію пенсій для більше ніж 8 млн пенсіонерів, в середньому розмір підвищення сягнув 260 грн.
 

“За наслідками всіх цих програм у нас розмір середньої пенсії в Україні вже зріс до 3400 грн”, - Марина Лазебна. 

 
Коментарі (0)