ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Через борги у Кривому Розі котрий рік є загроза початку опалювального сезону

Через борги у Кривому Розі котрий рік є загроза початку опалювального сезону

Через великий борг населення та комунальних підприємств за спожите тепло перед ДП "Криворізька теплоцентраль", розпочати опалювальний сезон у Кривому Розі буде складно.
Через великий борг населення та комунальних підприємств за спожите тепло перед ДП "Криворізька  теплоцентраль", розпочати опалювальний сезон у Кривому Розі буде складно. Про це, на своїй сторінці у Фейсбук, повідомив в. о. голови Фонду державного майна України Віталія Трубарова
 
Криворізька ТЦ має найнижчий рівень розрахунку за спожитий газ, лише 56 відсотків, а борг перед Нафтогазом 1,7 мільярди гривень. Це борги населення і комунальних підприємств за спожите тепло, що не дозволяють отримати номінацію на газ в НАК «Нафтогаз Україна» на новий опалювальний сезон.
 
Щодо інших теплових підприємств, то такі як: «Сєвєродонецька» ТЕЦ, «Херсонська ТЕЦ», «Одеська ТЕЦ» входять в опалювальний сезон за умови, що Кабінет Міністрів своєю постановою дозволить державним ТЕЦ отримати номінацію на газ з рівнем розрахунку не нижче 78 відсотків, і такий проект постанови вже візується у міністерствах.
 
Минулого року постанова Кабміну передбачала рівень розрахунку не нижче 60 відсотків. Цього року Фонд пропонує підвищити до 78 відсотків.
 
«Миколаївська ТЕЦ» - єдина, рівень розрахунків (93%) якої дозволяє безпроблемно отримати номінацію.
 

Дніпровська ТЕЦ, яка має рівень розрахунку за спожитий газ на рівні 63 відсотків і борг перед Нафтогазом у 1,5 млрд гривень, може отримати номінацію, якщо разом з місцевою владою вчасно підготують і підпишуть договір реструктуризації з НАКом (Закон України №1730 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств»). 

 
Коментарі (0)