ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЧерез брак антрациту зупинять Зміївську і Криворізьку ТЕС

Через брак антрациту зупинять Зміївську і Криворізьку ТЕС

З 6 квітня планується зупинка Зміївської ТЕС, орієнтовно з 11 квітня (після завершення опалювального сезону в регіоні Криворізькою ТЕС
Національна енергетична компанія "Укренерго" планує зупинити роботу Зміївської теплоелектростанції (Харківська область) 6 квітня, Криворізької теплоелектростанції (Зеленодольськ, Дніпропетровська область) - 11 квітня. Про це йдеться в повідомленні компанії.
 
"З 6 квітня планується зупинка Зміївської ТЕС, орієнтовно з 11 квітня (після завершення опалювального сезону в регіоні Криворізькою ТЕС", - йдеться в повідомленні.
 
"Технологічна можливість зупинки "антрацитових" енергоблоків ТЕС після завершення опалювального сезону була розроблена нами спільно з генеруючими компаніями та Міненерговугілля за дорученням, даним нам на нараді у віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона 30 березня 2017. Ми ретельно прорахували всі аспекти стійкості енергосистеми, спільно з генеруючими компаніями розробили план безаварійного відключення енергоблоків, і зараз повністю готові до сценарію з "відключенням" блоків, що працюють на вугіллі антрацитної групи", - заявляє виконуючий обов'язки гендиректора компанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

Згідно з повідомленням, період вимушеного простою енергетики планують використовувати для накопичення вугілля до початку літнього максимуму навантажень в енергосистемі, а також для виконання ремонтів. У разі виникнення позаштатної ситуації в Об'єднаній енергосистемі України енергоблоки будуть оперативно включені в роботу. 

 
Коментарі (0)