ГоловнаНовини ЖКГПодіїЧерез коронавірус МВФ не може дати прогноз зростання світової економіки

Через коронавірус МВФ не може дати прогноз зростання світової економіки

Через епідемію коронавірусу Міжнародний валютний фонд (МВФ) відкликає наданий їм раніше прогноз розвитку світової економіки на 2020 рік
Через епідемію коронавірусу Міжнародний валютний фонд (МВФ) відкликає наданий їм раніше прогноз розвитку світової економіки на 2020 рік, про це повідомила глава МВФ Крісталіна Георгієва, передає DW.
 
За словами Георгієвою, точно оцінити, наскільки зміниться кон'юнктура світової економіки, на даний момент складно. Багато що залежить від того, скільки триватиме епідемія коронавируса і які будуть її наслідки. При цьому глава МВФ підкреслила, що організація намагатиметься задіяти всі доступні їй інструменти, щоб у разі потреби допомогти своїм 189 членам подолати економічні наслідки епідемії COVID-19.
 
Кредити МВФ і Світового банку для боротьби з коронавірусів
 
Щоб допомогти бідним державам і країнам з перехідною економікою в боротьбі з епідемією COVID-19, МВФ надасть їм кредити на загальну суму в 50 млрд доларів. 10 млрд доларів з цієї суми призначені для кредитів найбіднішим країнам. Виділятися вони будуть під нульову ставку, повідомили в МВФ.
 
Раніше, Всесвітній банк (ВБ) також заявив про намір надати країнам, що розвиваються кредити в розмірі 12 млрд доларів для боротьби з коронавірусів. За словами представників Світового банку, перш за все ці гроші повинні піти на розвиток національних систем охорони здоров'я. Близько 4 млрд доларів, призначених для цих кредитів, будуть взяті з активних програм СБ.
 

У січні 2020 року МВФ повідомив, що в 2019 році світовий ВВП зріс на 2,9 відсотка. У тому ж повідомленні прогнозувалося, що в 2020 році цей показник складе 3,3 відсотка. Очікується, що експерти МВФ опублікують оновлений прогноз зростання світової економіки в 2020 році в квітні поточного року. 

 
Коментарі (0)