ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЧерез морози Україна збільшила споживання електроенергії - Міненерго

Через морози Україна збільшила споживання електроенергії - Міненерго

Україна має необхідні резерви для покриття пікових споживань електроенергії. Енергосистема працює стабільно та покриває необхідну кількість електроенергії.
Україна має необхідні резерви для покриття пікових споживань електроенергії. Про це повідомив на вчорашньому брифінгу міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє пресслужба міністерства.
 
Енергосистема працює стабільно і покриває необхідну кількість електроенергії, що потрібна споживачам, каже міністр.
 
“Ми бачимо, як і раніше, що споживання електричної енергії збільшується. Якщо, наприклад, взяти вчорашній день, то на піки доходило до 23 тис. мВт. Тому насправді, ми маємо необхідний резерв для того, щоб покривати ще більші піки в споживанні електроенергії. Зокрема станом на зараз ми маємо більше 2,5 тис. мВт резерву ГЕС, ГАЕС та ТЕС. Крім того, мамо близько 900 мВт резерву атомної генерації”, — заявив Галущенко.
 
Також він розповів, що відбувається стабільне накопичаення вугілля на складах.
 
На сьогодні, з його слів, вугілля на складах на 26% більше, ніж минулого опалювального сезону.
 
Міністр нагадав, що Україна диверсифікувала джерела постачання вугілля, і наразі імпорт відбувається в основному морським шляхом.
 

“Ми розрахували можливі додаткові навантаження на енергосистему, які ми спокійно зможемо покрити, маючи відповідний резерв генеруючих потужностей”, — додав урядовець. 

 
Коментарі (0)