ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЧерез негоду в Україні знеструмлено близько 500 населених пунктів

Через негоду в Україні знеструмлено близько 500 населених пунктів

Без електрики залишилися мешканці населених пунктів в Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській та Дніпропетровській областях.

Без електрики залишилися мешканці населених пунктів в Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській,  Закарпатській та Дніпропетровській областях.

Протягом неділі і ночі понеділка через ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 478 населених пунктів у 6 областях України.

Про це повідомила в понеділок вранці прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій, передає «Інтерфакс-Україна».

Зокрема в Хмельницькій області без електрики залишилися 187 населених пунктів, у Тернопільській - 114 н.п., в Чернівецькій - 73 н.п., в Івано-Франківській - 70 н.п., в Закарпатській - 33 н.п. і в Дніпропетровській - 1 н.п.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено 71 бригаду обленерго (71 одиниць техніки та 186 чоловік).

Крім цього, сильні пориви вітру та шквали призвели до надзвичайних подій іншого характеру.

Так, в м.Чернівці сильним вітром було пошкоджено металеву покрівлю торгового центру площею близько 500 м2, в с.Стебні Путильського району Чернівецької області пошкоджені шиферні покриття загальноосвітньої школи площею близько 20 м2, повалено близько 50 дерев.

У Закарпатській області в Рахівському та Тячівському районах сталося падіння близько 20 дерев, а в смт Ясіня пошкоджено покрівлю лікарні площею близько 50 м2 і частково - покрівлі трьох приватних будинків.

За попередніми даними жертв і постраждалих немає. До ліквідації негоди залучено підрозділи ДСНС і аварійно-відновлювальні бригади комунальних служб.

 

 
Коментарі (0)