ГоловнаВідеорепортажФінансування ЖКГЧерез інфляцію в Україні можуть ввести талони на їжу

Через інфляцію в Україні можуть ввести талони на їжу

Продуктові картки стануть свого роду гарантією цільової витрати коштів, виділених для малозабезпечених громадян

 

Український уряд розглядає можливість впровадження в країні продуктових карток. Схожа система вже майже 50 років поспіль працює у США. Новий вид соціальної допомоги нещодавно анонсував радник президента Олег Устенко. Він стверджує, що продуктові картки стануть свого роду гарантією цільової витрати коштів, виділених для малозабезпечених громадян.

На думку експертів із Центру економічної стратегії, ідея із впровадженням талонів на їжу є цілком життєздатною. Щоправда, владі потрібно провести певну підготовку до втілення у життя цієї новації.

«Перш ніж вводити таку систему потрібно зменшити адміністративні витрати, які будуть необхідні для її злагодженої роботи. Також важливо продумати та створити певні інструменти для запобігання шахрайству. До прикладу, можна прив’язати продуктову картку до державного додатку «Дія», – коментують спеціалісти.

Альтернативою продуктовим талонам звісно ж може стати підвищення заробітних плат та пенсій громадянам. Тобто потрібно забезпечити їх зростання таким чином, щоб воно на крок випереджало інфляцію. Та зараз в Україні все відбувається зовсім навпаки – спершу збільшуються ціни, а вже потім люди починають отримувати допомогу та підвишки. Причому така ситуація зберігається навіть в умовах зростаючої економіки.

 

 

 
Коментарі (0)