ГоловнаНовини ЖКГПодіїЧерез окупацію Донецької та Луганської областей ПФУ вже втратив 141 млрд грн

Через окупацію Донецької та Луганської областей ПФУ вже втратив 141 млрд грн

Пенсійний фонд України з серпня 2014 року і по травень 2021 року втратив 141 млрд грн. Мешканці окупованих територій Донбасу з 2014 року недоотримали мінімум 900 млрд грн пенсій.
Пенсійний фонд України з серпня 2014 року і по травень 2021 року втратив 141 млрд грн. Мешканці окупованих територій Донбасу з 2014 року недоотримали мінімум 900 млрд грн пенсій.
 
Про це заявила глава Мінсоцполітики Марина Лазебна в інтерв'ю "Радіо Свобода".
 
"Розрахункова сума пенсійних виплат за період з серпня 2014 року по жовтень 2020-го становить майже 900 млрд... Це ті гроші, якби нічого не сталося, ми людям виплачували б пенсії. Але ж ми не знаємо, чи живі ті люди, де вони, хто вони. Ось це те, що я говорила, що було до війни 1278 тисяч пенсіонерів в Донецькій і в Луганській областях", - розповіла Марина Лазебна.
 
За словами глави Мінсоцполітики, Пенсійний фонд з серпня 2014 року і по травень 2021 року втратив 141 млрд грн "внаслідок окупації окремих районів Донецької та Луганської областей".
 
При цьому, міністр соціальної політики не знайшла відповіді на питання щодо кількості пенсіонерів Донбасу, які раніше отримували пенсію, а тепер перестали з тієї причини, що не можуть потрапити на підконтрольну Україні територію.
 
Нагадаємо, раніше міністерка розповідала, що з 1 липня прожитковий мінімум найнижчої категорії становитиме 1 854 гривні.
 

"Я завжди орієнтуюся на категорію з найменшим рівнем. Це на непрацездатних, пенсіонерів. Тому що від нього залежні всі доплати, які ми зараз будемо перераховувати, пенсії… У цьому році ми зробили вже декілька підвищень. Ми зробили 1 січня, коли піднімалась мінімальна зарплата. Ми зробили у березні індексацію для 8 мільйонів людей. В липні будемо перераховувати прожитковий для людей у кого доплати, надбавки (шахтарські, дітям війни). Там є багато різних надбавок, доплат до пенсій, які розраховуються від прожиткового. І також підвищуються пенсії деяким категоріям пенсіонерів", – заявила Лазебна. 

 
Коментарі (0)