ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЧерез паводок «Київводоканал» посилив контроль якості води

Через паводок «Київводоканал» посилив контроль якості води

«Київводоканал» посилив контроль якості води під час сезонного паводку

 

ПрАТ «АК «Київводоканал» посилив контроль якості водопровідної води під час сезонного паводку. Про це повідомляє підприємство, інформує Офіційний портал Києва.

За інформацією фахівців, рівень та якість води у Дніпрі впливають на технологічні процеси водопідготовки. Через інтенсивність паводку Київська ГЕС почала інтенсивний скид води, що призвело до залпового погіршення якості води в річці.

«Київводоканал» наголошує, що через паводок вода може тимчасово мати злегка жовтуватий колір. Проте цей показник кольоровості залишається в межах норми, передбаченої ДСанПіН, і не впливає на якість та безпеку водопровідної води.

Фахівці підприємства щодня відбирають проби на всіх етапах водопідготовки, на виході з очисних споруд та у розподільчих водопровідних мережах міста – у 35 контрольних точках на різних вулицях у всіх районах Києва. Посилений контроль здійснюється за фізико-хімічними та мікробіологічними  показниками.

Нагадаємо, за інформацією синоптиків, рівень цьогорічного весняного водопілля буде вищим за минулорічний. Це спричинено, зокрема, підвищеним рівнем опадів. Жителів низки територій та тих, хто проживає поряд з водоймами, закликають підготуватись до імовірних підтоплень.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)