ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЧерез слабку законодавчу базу заборона на пластикові пакети діятиме лише з 2022 року

Через слабку законодавчу базу заборона на пластикові пакети діятиме лише з 2022 року

Народний депутат від партії «Слуга народу», авторка законопроекту № 2051-1 про заборону пластикових пакетів в Україні Юлія Овчинникова пояснила, чому обмеження буде тільки з 2022 року

Народний депутат від партії «Слуга народу», авторка законопроекту № 2051-1 про заборону пластикових пакетів в Україні Юлія Овчинникова пояснила, чому обмеження буде тільки з 2022 року.

Про це вона сказала в ексклюзивному коментарі «РУБРИКА».

«Введення заборони на легкі та надлегкі пластикові пакети – з товщиною стінки до 50 мікрометрів, стосується пластику одноразового вжитку- тонкі поліетиленові плівки, які технічно неможливо відділити від решти сміття та відправити на рециклінг.

Очікується, що за наступні 2 роки виробники тонких пластикових пакетів, торгівельні мережі та заклади громадського харчування використають запаси такої пакувальної продукції, яка вже була вироблена, завершать контрактні зобов’язання один перед одним без порушень та суттєвих збитків  та перелаштуються на виробництво і вжиток біорозкладних пластикових пакетів», – пояснила вона.

Овчинникова підкреслила, що до 2022 року має бути розроблено низку відповідних підзаконних актів.

«До цього часу має бути розроблено низку підзаконних актів, яка створить муніципальну інфраструктуру та регулюватиме роздільний збір сміття- відокремлення органічної фракції від неорганічної, що дозволить впроваджувати компостування та рециклінг матеріалів», – пояснила авторка законопроекту.

Нагадаємо, Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект № 2051-1, який пропонує заборонити пластикові пакети.

 

 
Коментарі (0)