ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Через відсутність опалення жителі Світловодська перекрили рух на Кременчуцькій ГЕС

Через відсутність опалення жителі Світловодська перекрили рух на Кременчуцькій ГЕС

Надзвичайна ситуація у Світловодську на Кіровоградщині. У 40-тисячному місті не опалюється половина будинків. Доведені до відчаю люди вийшли на чергову акцію протесту і перекрили рух на Кременчуцькій ГЕС
Надзвичайна ситуація у Світловодську на Кіровоградщині. У 40-тисячному місті не опалюється половина будинків. Доведені до відчаю люди вийшли на чергову акцію протесту і перекрили рух на Кременчуцькій ГЕС, повідомляють Подробиці.
 
Із галасом і скандалами жителі Світловодська перекрили дорогу на Кременчуцьку гідроелектростанцію. Попри обіцянки місцевого приватного теплопостачальника та чиновників відновити опалення - в їхніх оселях досі холоднеча.
 
Ще 16 листопада підприємство «Світловодськпобут» відзвітувало про запуск 5 котелень. Та більша частина 40-тисячного міста досі без опалення. Через численні пориви теплотраси квартири, лікарні та навчальні заклади не обігріваються.
 
Опалювальний сезон у місті зірваний, кажуть у міській раді. Причина - зношеність тепломереж і, як наслідок, низький тиск у котельнях. За час своєї роботи, запевняє секретар міськради, підприємство «Світловодськпобут» жодного разу не ремонтувало мережу і вона просто згнила.
 
У п'ятницю міська рада оголосила надзвичайну ситуацію у Світловодську. Та чиновники з Кіровоградської адміністрації вважають : вона - не критична. У будинках, лікарнях і навчальних закладах, за їхніми словами, опалення поступово включають. Причиною затримок там називають бездіяльність міської влади та підприємства. Хоча ще влітку область звітувала: проблем не має.
 

Коли громадські заклади й помешкання жителів Світловодська опалюватимуться - не відомо. Тільки сьогодні у місті виявили ще півтора десятка поривів, які не дозволяють подати тепло у кілька мікрорайонів. 

 
Коментарі (0)