ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Через запровадження нового алгоритму розрахунків за опалення у листопаді, кияни із запізненням отримають платіжки

Через запровадження нового алгоритму розрахунків за опалення у листопаді, кияни із запізненням отримають платіжки

Починаючи з листопада 2016 р. і до кінця опалювального періоду 2016/2017 рр. нарахування за опалення для мешканців будинків без лічильників будуть максимально наближеними до нарахувань будинкам із лічильниками тепла.
Починаючи з листопада 2016 р. і до кінця опалювального періоду 2016/2017 рр. нарахування за опалення для мешканців будинків без лічильників будуть максимально наближеними до нарахувань будинкам із лічильниками тепла. 30 листопада 2016 року Кабінетом Міністрів України була прийнята Постанова №865, яка передбачає нову методику нарахувань за опалення для будинків без лічильників на підставі середньозваженого споживання теплоенергії будинками з лічильниками, повідомляє прес-служба Київенерго.
 
Якщо в будинку теплолічильник не встановлений або не прийнятий на комерційний облік, нарахування буде здійснене на підставі середньозваженого обсягу споживання, який визначається з урахуванням зафіксованих протягом розрахункового періоду обсягів споживання та опалювальної площі будинків із тепловими лічильниками.
 
Таким чином, вартість централізованого опалення у платіжці Київенерго, яку отримають мешканці багатоповерхівок без лічильників вже в грудні, визначається за формулою:
 
Середнє споживання (Гкал/м2) х Опалювальна площа квартири(м2)х Тариф (з урахуванням кількості днів надання послуги, грн/Гкал)*
 
*Середній рівень споживання (Гкал/м2) визначається за сумарним обсягом теплової енергії, спожитої будинками за показниками лічильників та сумарної житлової площі таких будинків у відповідному розрахунковому періоді з урахуванням кількості діб надання послуги.
 
Що стосується тих будинків, де лічильники вкрадені або пошкоджені, за наявності показників лічильника за весь минулий опалювальний період нарахування здійснюються на підставі середньомісячного обсягу споживання за минулий опалювальний період.
 
Якщо показники за минулий опалювальний період відсутні, то нарахування буде проведено за середньозваженим споживанням.
 
Перерахунок за жовтень 2016 р. за новою методикою КМУ буде здійснено для мешканців усіхбудинків, де тепловий лічильник не встановлений, був викрадений або пошкоджений. Нарахування буде здійснюватися за формулою:
 
Добове споживання тепла квартирою (Гкал)** х Опалювальна площа квартири (м2) х Кількість днів надання послуги х Тариф (грн)
 
** Обсяги споживання тепла квартирою за добу розраховується на підставі співвідношення загального обсягу споживання тепла в будинках із лічильниками і загальної опалювальної площі квартир в цих будинках у розрахунковому періоді.
 
Через запровадження у стислі терміни нового алгоритму розрахунків платіжки за опалення у листопаді надійдуть пізніше, ніж звичайно. Їх розповсюдження Київенерго розпочне з 15 грудня. Сплатити рахунок можна впродовжусього місяця. 

Починаючи з жовтня і впродовж опалювального сезону 2016/2017 рр. Київенерго вказує обсяги споживання теплоенергії кожним столичним будинком у платіжках клієнтів, відповідно до показників будинкових лічильників. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Грудня 2016 p. 22:34
Невже на платіжках не можна відвести достатньо місця спеціально для касового відбитку? Щоб відбиток не накладався на інший текст або рекламу? Чомусь із касовим відбитком у Ощадбанку завжди проблема: або його ставлять на окремому сіренькому папіросному папірці із дірочками майже нерозбірливо, або на квитанції поверх інших записів та нарахувань, - тоді вже нерозбірливими стають також і ці записи.