ГоловнаНовини ЖКГПодіїЧерез збільшення мінімалки 1,6 млн пенсіонерам перерахують пенсію

Через збільшення мінімалки 1,6 млн пенсіонерам перерахують пенсію

В Україні з 1 вересня збільшено мінімальну зарплатню з 4723 до 5 000 грн, у зв’язку з чим підвищені та перераховані пенсії 1,6 млн пенсіонерів
В Україні з 1 вересня збільшено мінімальну зарплатню з 4723 до 5 000 грн, у зв’язку з чим підвищені та перераховані пенсії 1,6 млн пенсіонерів, про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.
 
“Така зміна є підставою для збільшення мінімального розміру пенсії за віком для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років чоловіки та 30 років жінки. Таким чином, мінімальний розмір пенсії для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, зростає з 1889,20 грн (4723 грн х 40%) до 2000 грн (5000 грн х 40%). Перераховано пенсії 1,6 млн пенсіонерів. Пенсію у нових розмірах пенсіонери почнуть отримувати з вересня”, — йдеться в повідомленні.
 

В ПФУ додали, що для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
01 Вересня 2020 p. 15:55
Багато осіб непенсійного, але вже досить похилого віку не мають ні зарплат, ні пенсій: звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам.-----------------------------------------А знайти нове робоче місце у державі, яка тепер фактично не має виробництва, складно сьогодні навіть молодим і здоровим.-----------------------------------------------А за рахунок чого ж тоді існують ці безробітні? Як вони підтримують своє існування, не маючи ніяких виплат?
Коля Пухов
01 Вересня 2020 p. 16:58
Живуть на подачках, в основному, від своїх сімей, та перебиваються випадковими підробітками.