ГоловнаКоментаріЖитлоЧерги за доступним житлом стають щільнішими

Черги за доступним житлом стають щільнішими

Державні житлові програми набувають більшої популярності. Так, минулоріч кількість українських родин, які скористалися державною підтримкою при купівлі житла, зросла на 16%.

Кількість українських родин, які протягом 2013 року скористались державними програмами забезпечення житлом, зросла на 16%. Про це заявив Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, - повідомляє УНН.

Леонід Рисухін зазначив, що основними досягненнями у минулому році є ефективне виконання програм забезпечення молоді житлом та забезпечення населення доступним житлом, а також, програми здешевлення вартості іпотечних кредитів громадян.

За його словами, за програмами, які реалізує Держмолодьжитло, в 2013 році 3,4 тис. сімей придбали доступне житло, що складає 116% до показників 2012 року.

Окрім того минулоріч, в рамках реалізації програм Фонду, введено в експлуатацію 96 житлових будинків у різних регіонах України в яких 2,5 тис. квартир отримали сім’ї – учасники програм Фонду.

Читайте також: «Доступному житлу» бракує законодавчого регулювання

«Зростання кількості сімей, які придбали житло за допомогою держави, відбулося в певній мірі за рахунок відповідного фінансування діючих програм. Також значну роль в цьому напрямку зіграла й тісна співпраця Фонду з місцевими органами влади, забудовниками та банками, що стало запорукою ефективного виконання державних житлових програм», - підкреслив Голова правління Фонду.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, більше 900 млн грн у державному бюджеті на 2014 рік передбачено на реалізацію державних житлових програм. Зокрема, на програму будівництва доступного житла (30% вартості житла сплачує держава, 70% - громадянин) передбачено 100 млн грн, на програму здешевлення вартості іпотечних кредитів – 340 млн грн,  програму «Молодіжного кредитування» - 126 млн грн, на програму кредитування сільських забудовників «Власний дім» - 48 млн грн, на забезпечення житлом інвалідів війни – 300 млн грн. Крім того, на реалізацію перших чотирьох програм передбачається також виділення коштів з місцевих бюджетів.

 
Коментарі (0)