ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитлові потреби українців оцінили майже у мільярд гривень

Житлові потреби українців оцінили майже у мільярд гривень

Майже 40 тис. громадян виявили бажання взяти участь у державних житлових програмах. Але на задоволення їхніх житлових потреб цього року виділено менше 1 млрд грн.

Більше 900 млн грн у державному бюджеті на 2014 рік передбачено на реалізацію державних житлових програм. Зокрема, на програму будівництва доступного житла (30% вартості житла сплачує держава, 70% - громадянин) передбачено 100 млн грн, на програму здешевлення вартості іпотечних кредитів, «Доступне житло» (кредитна ставка не перевищує 16% - з яких лише 3% сплачує громадянин, решту – 13% - компенсує держава) – 340 млн грн.

Також на програму «Молодіжного кредитування» - 126 млн грн, на програму кредитування сільських забудовників «Власний дім» - 48 млн грн, на забезпечення житлом інвалідів війни – 300 млн грн. Крім того, на реалізацію перших чотирьох програм передбачається також виділення коштів з місцевих бюджетів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Нещодавно Мінрегіон затвердив рішення Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об′єктів житлового будівництва, на добудову яких можуть спрямовуватися кошти, яким визначено більше 300 об’єктів житла, в яких громадяни можуть придбати більше 9300 квартир в рамках реалізації програми будівництва (придбання) доступного житла та здешевлення вартості пільгових іпотечних кредитів.

39 тис. громадян виявили бажання взяти участь у державних житлових програмах. У регіонах підготовлено 43 земельні ділянки, на яких планується спорудити 194 житлових будинки загальною площею 1,2 млн кв. метрів, що дозволить забезпечити житлом близько 22 тис. сімей. Документи на землекористування є на всі земельні ділянки.

Нагадаємо, за попередніми даними Мінрегіону в Україні минулого року прийнято в експлуатацію близько 11 млн кв. м житла – це може стати рекордом останніх 20 років.

 
Коментарі (0)