ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЧеркащанам відвели спеціальні зони для «моржування»

Черкащанам відвели спеціальні зони для «моржування»

Здійснити купання й пірнання у водохрещенській воді у Черкасах можна буде безпечно і зручно. Для цього у трьох куточках міста облаштують спеціальні зони для здійснення традиційного обряду.

19 січня у місті обряд можна здійснити на офіційно визначених місцях – на пляжах «Рив’єра», «Митницький» (перехрестя вул. С. Смирнова – вул. Героїв Дніпра) та на «Бочці».

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.
 
Для безпеки громадян у цей день на визначених місцях із 7.30 чергуватимуть сезонні рятувальні пости КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба». Також на пляжі «Митницький» та пляжі «Рив’єра» розгорнуть пункти обігріву та пригощатимуть гарячим чаєм.
 
Управління цивільної оборони департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради просить жителів міста для їхньої безпеки утриматись від купання в інших, необлаштованих для проведення обряду, місцях та попереджає про можливість переохолодження при здійсненні святкового купання і пірнання.
 
Довідка: Свято Водохреща пов‘язують із Хрещенням Христа у водах ріки Йордан, через це свято також називають Орданія, або Йордан. Традиційно цього дня освячують воду просто у водоймах, а люди намагаються запастися нею до наступної зими. Адже  опівночі вода набуває цілющої сили. Вона не псується впродовж року та лікує різні хвороби.

 
Коментарі (0)