ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЧеркащани залишаться без води

Черкащани залишаться без води

Із 28 травня у Черкасах розпочинаються гідравлічні випробування.

Першими тест на міцність магістральних та внутрішньоквартальних мереж «Черкаської ТЕЦ» та КП «Черкаситеплокомуненерго» складатиме мікрорайон «Митниця», а також вулиця Сєдова (від Героїв Сталінграда до Благовісної). Нині тривають підготовчі роботи.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

За словами директора департаменту житлово-комунального комплексу Олександра Риджаніча, це перший етап гідравлічних випробувань, термін завершення якого залежатиме від кількості та складності виявлених поривів і, звісно, часу на їхню ліквідацію. У цей час від гарячого постачання відключатимуть мікрорайон «Митниця», а також вулицю Сєдова.

Загалом тепловики сподіваються затриматись на «Митниці» не більше, ніж на два тижні. Після проведення тестування цих мереж під великим тиском і усунення поривів, із 12 червня розпочнеться другий етап випробувань – від вул. Благовісної у бік центру до вул. Дашковича.

Наступними на черзі – район «Д», вулиці Калініна, Вербовецького та Петровського, де з 27 червня до 11 липня триватимуть гідравлічні випробування. Після ліквідації усіх поривів і заміни аварійних ділянок труб на нові, комунальники перейдуть до четвертого завершального етапу тестування мереж мікрорайону Хімселища, проспекту Хіміків, вул. Смілянської та Рози Люксембург, зазначає прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Головний комунальник Черкас розповів, що впродовж останніх років міська влада проводить гідравлічні випробування по-новому, поділивши місто на кілька частин. У той час, як в одній частині Черкас проходять гідравлічні випробування, жителі решти мікрорайонів отримують гарячу воду.

«Ми відійшли від практики, коли перед початком гідравлічних випробувань відключалося усе місто, а потім одна частина Черкас просто чекала, допоки випробування пройдуть в іншій. До того ж, тоді техніка і ремонтні бригади працювали на поривах, які були розкидані по усьому місту, що затягувало у часі їхню ліквідацію. Технологія поетапного проведення гідравлічних випробувань виправдала себе, тому застосовуватимемо її і цьогоріч», – зауважив Олександр Васильович.

Нагадаємо, що гідравлічні випробування проходять під тиском 20 атмосфер – для магістральних мереж та 16 – для розподільчих внутрішньо-дворових, що практично вдвічі більше, ніж їхній робочий тиск під час опалювального сезону.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)