ГоловнаНовини ЖКГТранспортЧеркаси проти транспортного ноу-хау

Черкаси проти транспортного ноу-хау

Міська рада Черкас планує провести транспорту реформу: запровадити великі автобуси на 90 місць з рівнем викидів Євро-5.

Міська рада Черкас планує провести транспорту реформу: запровадити великі автобуси на 90 місць з рівнем викидів Євро-5. Перевізники проти таких змін й обіцяють підняти тарифи.

«Якщо будуть великі автобуси, то за розрахунками виходимо на цифру 5,5 грн. за проїзд, – пояснив перевізник Петро Копієвський. – Навіть якщо і збільшити тариф, автобуси будуть ходити рідше, бо наповнити їх за такий час, як маршрутки, нереально. Якщо влада згодна підвищити тарифи до такої цифри, то ми закупимо цей транспорт».

Міська влада наголошує на екологічності нового виду транспорту, проте планує закуповувати старі автобуси. «Це не приведе до покращення, - запевняють перевізники. -Держава не може дозволити собі закупити новий транспорт, місто не може і люди не можуть, а ми намагаємося щось реформувати».

Інтервал руху нових автобусів становитиме 25-30 хв.

«Ми можемо заполонити новими автобусами Черкаси вже завтра. Вони у Франції стоять на полі списані. Це автобуси, які від'їздили своє. У Франції вони коштують 4 тис. євро, але з усіма «розтаможками» виходять для нас за ціною 320 тис. грн, – пояснив Петро Копієвський.

Газета по-українськи

 
Коментарі (0)