ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Черкаситеплокомуненерго» може залишитися без закордонного фінансування

«Черкаситеплокомуненерго» може залишитися без закордонного фінансування

Чотири мільйони євро може не отримати комунальне підприємство «Черкаситеплокомуненерго» від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку.

Рішення про затвердження угоди про підготовку кредитного фінансування не підтримали вчора на сесії Черкаської міської ради, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба установи.

«Мова не йде про те, щоб взяти кредит. Цим рішенням міська рада мала задекларувати намір про співпрацю із Європейським Банком Реконструкції та Розвитку. Це стало б підґрунтям для спільної розробки технічного завдання, проведення аудиту мереж, котелень. Завдяки чому вдалось би визначити, куди найефективніше вкладати кошти, які зміни дадуть вагому економію. Спеціалісти мають технічно опрацювати, що і де варто модернізувати, куди і скільки коштів спрямувати», - зазначив міський голова Сергій Одарич.

Зокрема перспективним є питання встановлення котелень на біопаливі у ще двох районах міста, де відсутня система централізованого опалення – район Луначарського та Дахнівка. Крім того, деякі з них ще й вироблятимуть електроенергію. «Теплокомуненерго» вже отримало ліцензію на постачання енергії.

«Ми змогли б поступово відмовлятися від дорого російського газу, – говорить Сергій Одарич. – Досвід такої економії вже відчутний та території «Соснівки», де опалюються комунальні заклади та житлові будинки. Сьогодні місто Черкаси є унікальним містом, яке користується повагою у таких впливових світових фінансових організацій, які готові співпрацювати з нашими програмами енергозбереження.Без цього рішення ми нікуди не можемо рухатись і будемо стояти на місці».

Деякі депутати через незрозумілі причини не підтримали ідею отримання закордонного фінансування.

«Дивно свідомо відмовлятися від цих коштів, які розраховані на покращення життя городян, – наголошує Сергій Одарич.

 
Коментарі (0)