ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання«Черкасиводоканал» модернізують за кошти Світового Банку

«Черкасиводоканал» модернізують за кошти Світового Банку

У Черкасах за кошти Світового банку триває модернізація комунального підприємства «Черкасиводоканал»

У рамках інвестиційного проекту «Модернізація водопровідних та каналізаційних насосних станцій КП «Черкасиводоканал»» на водопровідних насосних станціях проводиться заміна насосного обладнання, запірної арматури та систем управління.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Черкаської міської ради.

Слід зазначити, що це перша масштабна модернізація за останні сорок років. У процесі багаторічної експлуатації обладнання станції вичерпало свій ресурс.

Заміну застарілих агрегатів проводить одна з данських компаній. Саме вона надала найбільш вигідні пропозиції для модернізації головних водопровідних насосних станцій міста.

«Одним із найважливіших результатів впровадження проекту стане значна економія експлуатаційних витрат та витрат на енергоносії. Зменшення енерговитрат – це зниження темпів зростання тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, оскільки це найбільш затратна стаття в собівартості послуг»,  - розповідає директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.

Нагадаємо, що модернізація проводиться за кошти кредиту Світового банку. Позику у 10,9 млн дол. підприємство отримало на модернізацію водопровідних та каналізаційних насосних станцій у минулому році. За словами Сергія Овчаренко сплачування кредиту триватиме протягом 16 років, очікувана ж окупність, за попередніми підрахунками, - близько 7,5 років.

 
Коментарі (0)