ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЧеркаські котельні дочекалися модернізації

Черкаські котельні дочекалися модернізації

Понад 1,3 млн грн вдалось зекономити міському бюджету нинішньої зими завдяки встановленню біо-котельні по вулиці Менделєєва, 5, яка працює на залишках деревини.
Понад 1,3 млн грн вдалось зекономити міському бюджету нинішньої зими завдяки встановленню біо-котельні по вулиці Менделєєва, 5, яка працює на залишках деревини. 
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаської міськради.
 
За підрахунками, запланований річний ефект роботи біо-котельні (з урахуванням зменшення навантаження у літній період) становить майже 2,9 млн грн. Термін окупності  установки становить 2 роки і 10 місяців.
 
Керівник групи реалізації проекту ЄБРР в КП «Черкаситеплокомуненерго» Олександр Лисенко розповів, що Програма енергоефективності від Європейського банку реконструкції та розвитку, з яким укладена угода, передбачає комплексний підхід до виробництва, транспортування і подачі тепла споживачу. 
 
Зараз на етапі завершення встановлення котлів у котельнях по вул. Онопрієнка та Красовського. Там заміняють старі котли на нові, які мають більший коефіцієнт корисної дії і будуть менше витрачати палива. 
 
Також вже підписаний контракт із компанією «Прима-терм» з Києва на проведення технічного переоснащення котельні по вулиці Сумгаїтська, 13. Там буде проведена заміна двох котлів на жаротрубні потужністю 12 МВт кожен. 
 
Нагадаємо, що у січні 2008 року була підписана кредитна угода між КП «Черкасиелектротранс» та Європейським банком реконструкції і розвитку під гарантії міської влади.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)