ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЧеркаські теплопостачальники скоротили заборгованість за газ

Черкаські теплопостачальники скоротили заборгованість за газ

«Черкаситеплокомуненерго» сплатив «Нафтогазу» понад 1 млн грн заборгованості за спожитий газ. Цьому посприяла місцева прокуратура.

Черкаське теплокомуненерго відшкодувало НАК «Нафтогазу» понад 1 млн грн заборгованих коштів за спожитий газ. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.    

Зокрема, у повідомленні йдеться, що прокуратурою міста Черкаси було проведено перевірку в діяльності КП «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради щодо додержання вимог законів України «Про нафту і газ» та «Про засади функціонування ринку природного газу».

У ході перевірки встановлено, що вказане підприємство за 2013 – 2014 роки має значну заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України».

На усунення виявлених порушень прокурором внесено подання директору комунального підприємства. За результатами розгляду подання наразі НАК «Нафтогаз України» вже відшкодовано понад 1 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, сумарна прострочена заборгованість підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), теплоелектроцентралей (ТЕЦ) і прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» в період з 23 по 30 вересня знизилася на 1,5% (на 289 млн грн) - до 19,5 млрд грн.

 
Коментарі (0)