ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЧеркаське сміттєзвалище «перекриє» міжнародну трасу

Черкаське сміттєзвалище «перекриє» міжнародну трасу

В місті Умань Черкаської області жителі погрожують перекрити трасу «Київ – Одеса», яка знаходиться за сто метрів від їхніх будинків. Вони скаржаться на місцеве сміттєзвалище.

В місті Умань Черкаської області жителі погрожують перекрити трасу «Київ – Одеса», яка знаходиться за сто метрів від їхніх будинків. Вони скаржаться на місцеве сміттєзвалище. Сморід та дим від нього чути за 5 кілометрів. Вимагають побудувати сміттєпереробний завод.

«Вночі запалюють сміттєзвалище і воно димить так, що в хаті дихати не можна, а надвір і не виходь. Легше тим людям, в кого пластикові вікна, а тут навіть видно, як дим заходить в хату. Вночі спати не можна – задихаєшся. Діти не можуть до мене онуків привезти, – поскаржилась місцева жителька. – Вони живуть у багатоповерхівці, там немає ні саду ні двору, щоб гратися».

У Лариси Голімбієвської 11 дітей. Щодня багато прання, проте білизна після того, як посохне надворі має неприємний запах. 

«Я дома цілий день, то зварити, то попрати, – каже жінка. – Коли димить сміттєзвалище, то білизну зі шворок зразу знімаємо, бо все темне буде. Коли вітер дує у наш бік ми не знаємо, куди дітися від цього смороду. З будинків не виходимо». 

Люди нарікають, що почастішали випадки захворювання органів дихання. Жителі Східного розповідають, що зверталися і міську раду і до губернатора Черкащини аби заборонили спалювання сміття на звалищі, проте ніхто на їхні прохання не відреагував. 

В Уманській міській раді кажуть, що про проблему знають і працюють над тим, щоб побудувати сміттєпереробний завод. Коли розпочнеться будівництво наразі невідомо.

Джерело - Gazeta.ua

 
Коментарі (0)