ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЧеркаським МАФам оголосили війну

Черкаським МАФам оголосили війну

У Черкасах розпочався демонтаж МАФів. Планується ліквідувати понад 200 незаконних тимчасових споруд та близько 300 біг-бордів.

У Черкасах розпочато демонтаж самовільно встановлених малих архітектурних форм. Цим питанням опікується робоча група з впорядкування території, підготовки та проведення демонтажу тимчасових споруд, створена при виконавчому комітеті Черкаської міської ради, - зазначають у прес-службі  відомстві.

За словами заступника голови робочої групи, начальника управління інспектування Черкаської міської ради Олександра Давиденко, проведеною перевіркою було встановлено 288 незаконних тимчасових споруд та близько 300 біг-бордів, які підлягають знесенню.

Посадовець також повідомив, що першочергово  планується демонтувати  80 таких об’єктів. «Розпочали з ринку по вул. Луначарського. Тут лише на 4 із 11 наявних кіосків належно оформлено паспорти прив’язки тимчасової споруди» - наголошує Олександр Давиденко.

Голова робочої групи нагадав, що, перш ніж здійснювати примусовий демонтаж самовільно встановлених споруд, власникам було запропоновано самостійно їх знести у встановлений термін – за 2 тижні. Оскільки цей час минув, а кіоски залишились на місці, влада приступила до етапу примусового їх прибирання.

Самовільно встановлені споруди, за словами Олександра Давиденка, буде відтранспортовано на штрафмайданчик.

«При бажанні власник може забрати свій кіоск, попередньо сплативши штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень за незаконне розміщення свого об’єкта на території міста та витрати на транспортування до штрафмайданчика. Якщо ж підприємець не звернеться у відведений комісією час, тоді його кіоск буде передано для подальшої експлуатації в КП «Дирекція парків» чи КП «Черкасиінвестбуд», –  зазначає Олександр Григорович.

Вже до наступної весни міська влада збирається повністю завершити роботи з демонтажу всіх незаконно встановлених споруд та біг-бордів.

 
Коментарі (0)