ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЧернігів рятують від «каналізаційних паводків»

Чернігів рятують від «каналізаційних паводків»

У Чернігові розпочато будівництво третьої черги напірного каналізаційного колектора.

На минулому тижні у Чернігові розпочато будівництво третьої черги нового напірного каналізаційного колектора, який має замінити діючий зношений коллектор, на якому тільки у 2012 році  трапилось 7 аварій. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі «Чернігівводоканалу». 

Заплановано збудувати ділянку довжиною 631 метр, яка дозволить задіяти споруджену у 2008 році другу чергу і, в разі потреби, локалізувати аварійну ділянку довжиною майже 3 кілометри, що розташована у заплаві річки Десна. 

Це виключить можливість потрапляння у водойму, яка є джерелом водопостачання Києва, неочищених стоків. Орієнтовний термін закінчення робіт – 15 жовтня. Їхня кошторисна вартість 4,5 млн грн). Ремонт проходить за власні кошти КП «Чернігівводоканал» та міського бюджету. Потужність колектора 70 тис.куб.м на добу. 

Для закінчення робіт з побудови напірного колектора залишиться збудувати четверту чергу довжиною 1253 метри і вартістю робіт 8,3 млн грн. Є два доручення Миколи Азарова на виділення необхідних коштів, висновок Міністерства надзвичайних  ситуацій  про можливість аварії всеукраїнського масштабу. Міністерства економіки та фінансів України опрацьовують питання виділення коштів. Рішення про часткову побудову  колектора, не чекаючи державних коштів, було прийняте керівнитвом підприємства і міста, щоб не ставити під загрозу життєдіяльність міста в зимовий період. 

Згідно з повідомленням прес-служби, компанія намагається завершити ремонт до приходу холодів, щоб у осінньо-зимовий період не виникало подібних аварій.

 
Коментарі (0)