ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЧернігівські підприємства розраховуються за газ через суд

Чернігівські підприємства розраховуються за газ через суд

Суд у Чернігівській області зобов'язав підприємство сплатити НАК «Нафтогаз України» понад 34 млн грн заборгованості за газ.

Про це «Україні Комунальній» повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

«Виконано судове рішення постановлене у справі за позовом прокуратури міста Чернігова в інтересах держави в особі НАК «Нафтогаз України». Таким чином, органами прокуратури захищено майнові інтереси держави, на користь національної акціонерної компанії підприємством-боржником сплачено понад 34 млн грн заборгованості за спожитий природний газ», - йдеться у повідомленні ГПУ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за результатами перевірок додержання законодавства станом на 9 листопада 2012 року у паливно-енергетичному комплексі при розрахунках за спожитий природний газ у поточному році порушено 22 кримінальні справи, на вимогу прокурорів до відповідальності притягнуто 549 посадових осіб, у тому числі 91 - органів контролю, відшкодовано 1,2 млрд грн, до судів пред'явлено позовів про стягнення заборгованості за спожитий газ на загальну суму 1,8 млрд грн.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» - провідне підприємство паливно-енергетичного комплексу країни, котре здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного і розвідувального буріння, транспортування і зберігання нафти і газу, постачання природним і зрідженим газом споживачів.

 
Коментарі (0)