ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЧернігівські родини отримали «пільгове» житло

Чернігівські родини отримали «пільгове» житло

Держава продовжує виконувати свої зобов’язання за раніше укладеними договорами за програмою здешевлення вартості іпотечного кредитування. Так, омріяне житло змогли отримати 7 чернігівських родин.

У Чернігові 7 родин стали новоселами завдяки програмі здешевлення вартості іпотечного кредитування. Про це повідомляє прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Зокрема, зазначається, що квартири, які проходили за вказаною програмою, у новобудові  на вулиці Толстого 125-А.  

При цьому у Фонді зауважують, що через скорочення фінансування державних житлових програм на початку року, нові угоди щодо надання здешевлених іпотечних кредитів наразі не укладаються. Однак, за раніше укладеними договорами держава дотримується своїх зобов’язань.

Нагадаємо, в рамках програми здешевлення вартості іпотечного кредитування громадяни отримують кредит під 16% річних, з яких сплачують лише 3%, решту компенсує держава.

До речі, вчора своєю постановою уряд збільшив статутний капітал Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву на 47 млн грн. 22,2 млн грн з них будуть спрямовані на компенсацію коштів громадян – учасників програми доступного житла, які зберігалися на рахунках проблемних банків та не були відшкодовані. Решта піде на виконання державної програми забезпечення молоді житлом, у тому числі, для надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям, які потребують поліпшення житлових умов.

 
Коментарі (0)