ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДержава розрахується за «доступне житло»

Держава розрахується за «доступне житло»

Учасникам програми доступного житла будуть компенсовані кошти, не відшкодовані проблемними банками. Відповідну постанову уряд приняв вчора.

22,2 млн грн невідшкодованих коштів за вкладами учасників Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки компенсують за рахунок статутного капіталу Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону, мотивуючи, що відповідну постанову вчора схвалив уряд.

«Сума коштів у проблемних банках, яка не компенсується Фондом, складає 22,2 млн грн. Ми шукали різні механізми, аби допомогти людям, які через неплатоспроможність банків опинилися перед проблемою втрати і власних коштів, і квартир. Тому сьогодні прийнято рішення, що ці кошти компенсують за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитло», - прокоментував рішення Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман.

Зауважимо, у зв’язку з віднесенням окремих банків до категорії неплатоспроможних (Південкомбанк та АвтоКразБанк),  за вкладами  учасників Програми багато коштів лишалося невідшкодованими. Чинне законодавство передбачає відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами в межах 200 тисяч гривень. Натомість 188 вкладів перевищували граничну суму компенсації, які здійснює Фонд гарантування вкладів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, відповідна постанова була розроблена мін регіоном в липні поточного року.

 
Коментарі (0)